View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0007197OXID eShop (all versions)2.1. Master Settingspublic2020-12-09 13:42
Reportermario_lorenz 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
Status assignedResolutionreopened 
Product Version6.2.3 
Target VersionFixed in Version 
Summary0007197: Option "General Informations" is visible after Migration a CE in a EE
DescriptionIn contrast to the CE, the display of the item E-Commerce Services > General Information cannot be controlled via the backend.

The "General Information" function has been officially removed.

BUT: Since I have migrated three CE shops into one EE, the switches "blSendTechnicalInformationToOxid" were set to "false" in all three CE-shops, and now in all three EE-shops.

 As a result, the assumptions of an EE installation are no longer correct and the "General Information" link is displayed in the backend and leads to an error page, as the feature no longer exists.

I have set the "blSendTechnicalInformationToOxid" switch to "true" via Config import. Now the link is no longer displayed in the backend.

It would be correct if the link and its control in the EE generally no longer existed.
Steps To ReproduceSet the Option "blSendTechnicalInformationToOxid" via Config-Import to "false"
TagsNo tags attached.
ThemeNot defined
BrowserNot defined
PHP VersionNot defined
Database VersionNot defined

Activities

QA

2020-12-07 17:05

administrator   ~0013362

Dear Mario Lorenz,
thank you for reaching out to us.

Could you please provide more informations to reproduce this issue.

I installed a clean OXID 6.2.3 CE Shop (several times with diffrent settings) and migrated it to 6.2.3 EE (also i have clean CE and EE in this Version installed) and cannot reproduce your behavoir.

I migraded CE to EE as followed:
composer config repositories.oxid-esales composer https://enterprise-edition.packages.oxid-esales.com
composer require oxid-esales/oxideshop-metapackage-ee
vendor/bin/oe-eshop-db_migrate migrations:migrate
vendor/bin/oe-eshop-db_views_generate

I guess it is due to installing an older CE Version. As i informed it had to be older than 6.X. i'm i right? As stated i couldn't reproduce any issues with 6.2.3.

Please provide also the specific locations of mentioned settings and links which are not correctly working, best per screenshot.

Thank you

best regards
QA - SG -

mario_lorenz

2020-12-08 09:30

developer   ~0013363

Hello QA,

here some more Informations:

In the CE you┬┤ve the following Option: Master Settings > Core Settings > Settings > Administration >
Allow a connection to OXID eSales servers for improving the quality of our open source products.

In the EE, this Option (blSendTechnicalInformationToOxid) is doesnt shown, because the shop-config-controller is overwritten for this option.

In the EE, this Option (blSendTechnicalInformationToOxid) is activated in the background by default, and you could change it only via config-import/export.

In my old CEs (also 6.2.3) this option is deactivated. I migrate the CE to the EE with the deactived option. In this step i overwrite the EE-default.

After migration, i see in the EE-Backend the incorrect Link.

I think you dont need to migrate a CE to EE. You need only to deactivate the Option "blSendTechnicalInformationToOxid" in a EE-Version.

QA

2020-12-09 12:52

administrator   ~0013368

Last edited: 2020-12-09 12:57

View 2 revisions

Dear Mario Lorenz,

thank you for providing further information.

As we discussed: this behavoiur is project specific and not reproducable on a natural way.

You already provided also a workaround for this issue.

Nevertheless i will notify development to check for leftovers as we discussed in:
\OxidEsales\EshopEnterprise\Application\Controller\Admin\NavigationTree::_getMenuFiles

Best regards

QA - SG -